Piata locala se afla pe un trend ascendent in privinta volumelor si tranzactiilor realizate cu cardul, ceea ce ar putea duce pana in 2018 platile digitale la o pondere de 13-14%, a declarat pentru wall-street.ro Marius Costin, Country Manager PayU Romania.

Reprezentatul PayU Romania este de parere ca pentru a consolida cresterea numarului de plati digitale este nevoie in primul rand de o educatie consistenta a consumatorilor.

Discutam mai mult despre plati electronice si incluziune financiara in ziua 2 a Future Banking. Inscrie-te acum!

Piata de e-commerce din Romania evolueaza de la an la an, cu jucatori ce aloca investitii importante. Potrivit lui Marius Costin, o crestere si mai agresiva decat piata de e-commerce au avut-o volumele tranzactionate in online: valoarea lor s-a marit cu 60%.

"Asistam deci la o maturizare a pietei si o dinamica de crestere agresiva care preconizam ca se vor mentine si anul acesta. Suntem pe un trend ascendent si ne asteptam ca, in urmatorul an, platile digitale sa reprezinte 13-14% din totalul platilor – o crestere cu 2-3 procente fata de situatia actuala. Iar pentru a consolida aceasta crestere este nevoie in primul rand de o educatie la fel de consistenta", spune Costin.

Citeste pe WALL-STREET PRO o analiza despre evolutia platilor electronice in 2016 pentru a intelege cum isi folosesc romanii cardul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri