Principalul obiectiv al PAID, asumat de actionari si prevazut de lege, este acela de a creste gradul de cuprindere in asigurare. Dar, dupa aproape sapte ani de activitate a PAID in piata asigurarilor de locuinte, inca, o pondere de doar 20% din cele peste 8 milioane de unitati locative din Romania sunt acoperite prin asigurari obligatorii si 14% au asigurari facultative de locuinte. Asadar, efectul social al PAID a fost aproape nul, in pofida amenzilor prevazute in lege.

Situatia in ceea ce priveste gradul de acoperire in asigurare nu este cu foarte mult diferita fata de 2009, an in care subscrierile de asigurari facultative de locuinte insumau aproape 400 de milioane de lei. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009 si a dat startul subscrielor de asigurari obligatorii de locuinte in a doua jumatate a anului 2010. Dar, desi este o companie cu actionariat privat, PAID nu poate stabili preturile politelor sale de asigurare, ci sunt fixe la maxim 20 de euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock