Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) au crescut, in luna martie, cu 200 de milioane de euro, datorita imprumutului in euro contractat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) de pe piata interna. Insa tot atat insumeaza si platile scadente in aprilie in contul datoriei publice denominate in valuta, respectiv 198 de milioane de euro.

Astfel, la finalul primului trimestru din acest an, nivelul rezervelor a urcat la 34,7 miliarde de euro, de la 34,5 miliarde euro cu o luna in urma.

Potrivit unui comunicat al BNR, in cursul lunii martie, au intrat la rezerva valutara 853 de milioane de euro, provenind din "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit”, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultata din emisiunea de obligatiuni pe piata interna in valoare de 240 de milioane de euro) si din alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

Pe de alta parte, au fost inregistrate iesiri de 653 de milioane euro, din modificarea rezervelor minime in valuta, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Totodata, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,94 miliarde de euro pana la 3,88 miliarde de euro, raportat la preturile internationale.

In aceste conditii, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au crescut la 38,57 miliarde de euro, de la 38,43 miliarde de euro in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri