"Ne-am propus la finalul primului an de activitate sa ne stabilizam rata de neperformanta la circa 10%. Este un benchmark pe care ni l-am stabilit pe baza experientei din grup. In Bulgaria, neperformanta este in jurul acestei valori (pe produsul similar), iar profilul de risc al consumatorilor din Bulgaria nu este foarte diferit de cel din Romania", a explicat intr-o emisiune Profesionistii in Banking Laur Emilian, CEO al AXI Finance Romania, precizand ca "exista un comportament care testeaza (prin frauda - n.r.) sistemele unui nou intrat pe piata".

Aflati mai multe despre platile cu cardul, incluziunea financiara si cele mai noi proiecte ale unor Fintech-uri la Future Banking, conferinta wall-street.ro dedicata digitalizarii in banking, ce va avea loc in 8-9 mai.

In primele doua luni de la lansare, AXI Card a primit peste 10.000 de cereri, dintre cardurile aprobate peste 1.700 fiind carduri active.

"Exista o categorie destul de larga de clienti care a trecut prin momente dificile, mai ales in perioada 2008-2012. Din perspectiva bancilor, acesti clienti nu sunt eligibili. Multi din ei, insa, si-au revenit. Noi ne uitam la profilul real de risc, ne intereseaza si istoricul, dar si care este situatia azi. Chiar cu un istoric negativ in Biroul de Credit, ne propunem sa oferim solutii in functie de situatia fiecaruia", precizeaza seful AXI Finance.