Grawe Romania spune ca a accelerat vanzarea asigurarilor auto (RCA si CASCO) prin forta proprie de vanzare si prin brokeri parteneri, odata cu luna martie a acestui an, iar in prima luna de activitate pe piata de profil, interesul clientilor a fost indreptat catre RCA, dupa cum demonstreaza cele peste 2.000 de polite vandute. Compania isi propune ca la finalul anului 2017, pe segmentul auto, sa detina in portofoliu aproximativ 16.000 de polite active.

Primele rapoarte arata ca 55% din vanzari sunt pentru posesori de masini “made in Romania" si de masini germane. Cele mai multe polite RCA au fost cumparate de soferi de autoturisme Dacia. Procesul de autorizare a Grawe pe cele doua clase de asigurare auto a fost finalizat in toamna trecuta, dupa care compania a parcurs etapele obligatorii - obtinerea calitatii de membru BAAR, conectarea la baza de date CEDAM, autorizarea agentilor proprii pentru asigurari auto.

"In cursul acestui proces de pregatire a intervenit anuntul de modificare legislativa si de plafonare a preturilor pentru asigurarea RCA si aceasta a condus la necesitatea adaptarii sistemului nostru informatic dedicat", spune Paul Swoboda, presedinte al Directoratului Grawe.

La sfarsitul anului 2016, volumul brut de prime subscrise de Grawe a fost de 47,58 milioane lei, iar profitul net a inregistrat valoarea de 2,07 milioane lei. In ceea ce priveste daunele platite clientilor in cursul anului 2016 pentru ambele segmente de asigurari (viata si generale), acestea insumeaza 2,23 milioane lei, iar pentru contractele de asigurare de viata ajunse la final compania a achitat suma de 8,6 milioane lei.

Adrian Marin, UNSAR: Piata de...
Citeste si: UNSAR: Piata de asigurari RCA, mult mai zdruncinta acum decat in 2009


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce impact vor avea cele 4 companii nou intrate pe piata RCA?