“Din pacate, relatia dintre contribuabili si ANAF s-a inrautatit in ultimii doi ani. Aceasta situatie vine din presiunea de a colecta cat mai mult la bugetul statului si s-a inrautatit in sensul in care inspectorii fiscali incerca sa colecteze cat mai mult taxe in cadrul controalelor, in foarte multe cazuri fara o justificare legala solida a tratamentului fiscal corect. Am vazut ca inspectorii inclina sa interpreteze legislatia in favoarea Fiscului in mult mai multe cazuri decat in trecut. Totodata, acestia fac mult mai multe sesizari penale, in foarte multe cazuri fara a exista un argument legal solid”, a explicat Vlad Boeriu, tax partner in cadrul Deloitte Romania, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Mai mult, el sustine ca sunt tot mai multe cazuri in care legislatia este interpretata de ANAF total diferit de pozitia Ministerului Finantelor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont