La depozitele clasice in lei cu dobanda variabila, dobanda anuala este de 7% pe an pentru termene intre una si cinci luni, fata de 7,5% anterior, iar pentru un termen cuprins intre sase si opt luni, dobanda este de 7,25%, cu 0,5 puncte procentuale mai mica decat inainte. Pentru depozite cu termene intre noua si unsprezece luni, dobanda anuala scade cu 0,25 puncte procentuale, de la 7,75% la 7,50%, iar in cazul celor pe termen de 12 luni, dobanda ramane neschimbata la 8%, se mentioneaza in comunicatul bancii. Pentru depozitele clasice cu dobanda fixa, dobanzile anuale scad cu 0,5 puncte procentuale, de la 7,5% la 7% pentru termene intre una si cinci luni si de la 7,75% la 7,25% pentru un termen de sase luni.

Depozitele "Fair Play" sunt bonificate cu dobanzi cu 0,5 puncte procentuale mai mici, de 7% - in cazul in care plata se face la scadenta - si de 6,5% - daca plata se face lunar. Banca va plati insa dobanzi mai mici in cazul in care clientii isi retrag banii inainte de scadenta, se mai arata in comunicatul Bank Leumi Romania.

Certificatele de depozit "Victoria" vor fi bonificate cu dobanzi anuale de 7,15%, pentru un termen de doua luni, si de 7,25%, pentru trei luni, in scadere cu 0,5 puncte procentuale fata de perioada anterioara. De asemenea, pentru aceste certificate de depozit, suma minima de constituire este 1.000 lei sau 500 euro/dolari, fiind eliminate certificatele de 100 si 500 lei.

"Incepand cu data de 25 octombrie, "Contul Curent Progresiv" se va putea deschide doar pentru persoanele juridice si persoanele fizice autorizate. Produsul nu va mai putea fi constituit de persoanele fizice", se arata in documentul citat. Pentru acest tip de cont, soldul mediu minim este de 1.000 lei, la categoria Silver, 10.000 lei pentru categoria Gold si 50.000 lei in cazul categoriei Platina. Bank Leumi Romania, fosta Eurom Bank, avea, la jumatatea anului, active de 449,7 milioane lei (126 milioane euro) si detinea o cota de piata de 0,31% in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde in prezent 32 de sucursale amplasate in orasele importante din tara.