Veniturile din privatizare ale Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au crescut de 40 de ori, datorita incasarii banilor pentru BCR, dar si cheltuielile s-au majorat de 37 de ori, prin transferul sumei de la BCR in contul trezoreriei statului, potrivit rectificarii bugetului AVAS.

Guvernul a aprobat o hotarare de rectificare a bugetului AVAS, potrivit careia veniturile totale ale institutiei se majoreaza cu 2.174%, ajungand la peste 8,4 miliarde lei, de la 371 milioane lei, informeaza NewsIn.

Astfel, veniturile din privatizarea BCR au determinat o majorare a veniturilor din privatizare cu circa 7,9 miliarde lei, de la 201 milioane lei. Suma incasata pentru BCR este de peste 7,83 miliarde lei, respectiv 2,2 miliarde euro.Veniturile din activitatea de valorificare a activelor statului s-au dublat, ajungand la peste 338 milioane lei, de la 170 milioane.

In acelasi timp, au fost diminuate cheltuielile de personal cu 4,79 milioane lei, de la 69,792 milioane lei, iar cheltuielile materiale aferente activitatii de valorificare si privatizare se majoreaza cu 172 milioane lei. Suma incasata pentru BCR va fi transferata in contul curent general al trezoreriei statului , majorand astfel cheltuielile cu transferurile. Fondul de risc pentru garantiile de stat acordate pentru imprumuturile externe a fost triplat crescand de la 12 milioane lei, la 54,5 milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »