Dupa ce in 29 noiembrie 2016 BNR a avizat proiectul de fuziune dintre Banca Carpatica si Patria Bank, Tribunalul Bucuresti a amanat in mai multe randuri - prima data in decembrie - sa aprobe decizia actionarilor celor doua banci de a fuziona.

Astazi, Curtea de Apel urma sa se pronunte asupra fuziunii aprobate AGA, decizia urmand sa fie publicata cel mai probabil in cursul zilei de luni. In cazul in care aceasta va fi favorabila, cele doua entitati bancare vor fuziuna, iar noua banca va purta numele Patria Bank, desi banca absorbanta este Carpatica.

"Nu putem decat sa speram ca (fuziunea - n.r.) va avea un impact pozitiv si ca toate actiunile de business pe care le-am previzionat si planificat in strategia generala de afaceri, care vor fi implementate dupa procesul de fuziune, isi vor arata efectele pozitive si vor avea un impact pozitiv in valoarea de piata a bancii nou fuzionate", a afirmat Vancea.

Consideram ca suntem pe ultima suta de metri cu fuziunea. Pe fond, cerintele unui proces de fuziune dintre 2 banci comerciale au fost indeplinite. Autoritatile de reglementare si supraveghere au aprobat aceasta tranzactie, BNR, cat si ASF, pentru ca Banca Carpatica, ca banca absorbanta, este cotata la bursa.

Conform legislatiei, doua banci care vor sa fuzioneze trebuie sa dovedeasca organismelor de supraveghere si reglementare ca procesul de fuziune este oportun si exista beneficii in directia fuziunii.