Transgaz vinde participatia la Romexterra PPF Investments pentru 2,2 mil. lei

Actionarii Transgaz au decis in sedinta din 4 octombrie 2006 sa vanda catre PPF Investments pentru 2,218 milioane de lei participatia la Romexterra Bank constand in 277.344 actiuni.

Pretul primit de Transgaz de la PPF Investments pentru o actiune Romexterra Bank a fost de opt lei. Decizia de vinzare a pachetului de actiuni catre PPF Investments s-a luat datorita pretului de oferta mai bun al PPF comparativ cu alte oferte derulate si datorita nevoilor de lichiditati ale companiei, se arata in datele Transgaz publicate in Monitorul Oficial, preluate de NewsIn. PPF Investments a lansat o oferta de cumparare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de opt lei pe actiune, iar oferta este valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006.

MKB Bank, a treia banca din Ungaria ca marime, controlata de Bayerische Landesbank (BayernLB) - a saptea banca de pe piata germana, a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de sase lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii. Oferta MKB s-a derulat in perioada iulie - septembrie.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra Bank avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale. PPF Investments este o companie de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja, prin vehiculele sale de investitii, peste 460 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri