Aceste credite au fost contractate in scopul finantarii de proiecte noi de dezvoltare imobiliara in Sibiu, Bucuresti si Cluj, cat si pentru acordarea de credite suplimentare pentru pachetele formate din: apartamente, credite ipotecare, polita de asigurare, evaluare si asistenta notariala, destinate vanzarilor de locuinte noi si reconditionarii celor vechi, mai precizeaza comunicatul Imofinance.

"Recentele contracte de imprumut, semnate cu Banca Comerciala Romana si Volksbank de Imoinvest SA, (dezvoltatorul imobiliar al grupului Imofinance) si Imocredit SA (sustinatorul finantarilor in regim ipotecar), asigura un supliment de resurse de 12,5 milioane euro peste capitalurile proprii ale actionarilor grupului, cifrate acum la peste 11,5 milioane euro, si imprumuturile anterior contractate, cu alte trei banci, in suma de cinci milioane euro", se afirma in comunicatul Imofinance, preluat de NewsIn.

Activele totale ale grupului Imofinance Cluj au crescut de la 3,28 milioane euro in anul 2003 la 29,7 milioane euro la 30 septembrie 2006, iar recentele credite contractate ar putea ridica nivelul activelor companiei pana la 40 milioane euro, potrivit estimarilor oficialilor companiei.

Grupul Imofinance a fost infiintat in august 2003 si dispune, in prezent, de un capital social de 13 milioane euro. Aria de activitate a grupului se concentreaza in zona pietei imobiliare si a serviciilor financiare conexe acesteia. Unul dintre fondatorii grupului Imofinance este omul de afaceri clujean Sorin Ghite, presedinte al Consiliului de Administratie al Astral in momentul vanzarii catre UPC si actionar al Bancii Transilvania, cu o participatie de aproape 1%. Alt fondator al grupului Imofinance este fostul presedinte al Bancii Transilvania, Iosif Pop.