Cele mai mari polite subscrise de CertAsig in primul trimestru al acestui an, in functie de suma totala asigurata, au fost generate de produse de asigurari de bunuri, raspunderi si asigurari tehnice, potrivit companiei. Polita cu cea mai mare suma asigurata, de peste 51 de milioane de euro, a fost incheiata pentru un producator de componente industriale din Bulgaria.

In topul politelor subscrise de compania de asigurari CertAsig se afla si una de raspundere civila pentru o companie de aviatie utilitara din Romania, asigurari tehnice pentru un proiect in curs de constructie al uneia dintre cele mai mari companii de logistica din Romania, o asigurare de bunuri pentru un producator de textile din Bulgaria, o polita de asigurare maritima pentru un armator in Turcia precum si o alta polita de asigurari tehnice pentru o companie de constructii de infrastructura din Romania.

Client Tip polita Suma asigurata (euro) Riscuri principale acoperite Tara
Producator industrial Bunuri 51.500.000 Incendiu, Explozie, Furt, Cutremur, Pierdere profit Bulgaria
Aviatie utilitara Raspundere civila 37.200.000 Despagubire pentru pasageri si terti Romania
Dezvoltator logistica Asigurari tehnice 24.600.000 Toate riscurile (riscuri naturale, greseli de proiectare, defect de material, etc.) Romania
Producator textile Bunuri 17.300.000 Toate riscurile, Pierdere profit Bulgaria
Armator Maritim 14.000.000 Raspundere maritime (Protection & Indemnity) Turcia
Constructii infrastructura Asigurari tehnice 16.000.000 Toate riscurile (riscuri naturale, greseli de proiectare, defect de material, etc.) Romania

Portofoliul CertAsig este sustinut de acorduri de reasigurare cu rating AA si A, printre care Swisss Re, Hannover Re, Partner Re si Lloyd’s, iar strategia companiei este de a se adresa exclusiv companiilor. CertAsig a subscris prime brute de 14 milioane de euro in 2016.

CertAsig este o companie romaneasca de asigurari, al carei actionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii cu sediul in Luxemburg, activ in Romania, Polonia, Slovacia, Turcia, Slovenia, Lituania si Republica Ceha. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul European de Investitii (FEI).

Cum se pot feri directorii de...
Citeste si: Cum se pot feri directorii de erorile de management

Sursa foto: YURALAITS ALBERT / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat de solvabile sunt acum societatile de asigurari din Romania