Vedem o revolutie a serviciilor financiare, noi metode de a realiza transferuri de bani la nivel international, de a acorda imprumuturi. Au aparut noi jucatori care au preluat din cota de piata a jucatorilor traditionali, mai repede decat s-ar fi asteptat. Oamenii trec de la traditional la nou, de la cash la digital. Noi ne-am dublat business-ul in 2016, atat ca volum, cat si ca numar de tranzactii, a declarat Daumantas Dvilinsksas pentru wall-street.ro.

Reprezentantul companiei se pozitioneaza alaturi de banci in lupta impotriva numerarului si este de parere ca va dura mai multi ani pana cand sistemul blockchain va fi adoptat la scara larga de catre jucatorii importanti din sectorul financiar.

"Bancile sunt partenerele noastre, serviciul nostru nu ar exista fara banci, ele ne faciliteaza tranzactiile. Impreuna ducem o lupta impotriva numerarului. In ceea ce priveste sistemul blockchain, este departe de a pune stapanire pe sistemul financiar, vor trece multi ani pana cand va fi adoptat in masa. Pana atunci o sa ajungem la maturitatea necesara pentru a nu fi afectati de aceasta trecere", a completat Daumantas.

Participa la Future Banking, in 8-9 mai, ca sa afli despre cum vor schimba Fintech-urile banking-ul si ce inseamna un sistem de tip open banking.

La 4 ani de la fondarea startup-ului, TransferGo a ajuns la un milion de transferuri internationale intre 44 de tari, clientii acestora reusind sa economiseasca peste 8 milioane de euro fata de cat ar fi platit prin transfer traditional. Din totalul tranzactiilor, 60% au fost realizate prin intermediul smartphone-urilor, au declarat reprezentantii companiei.

Brexit-ul le-a schimbat planurile de viitor romanilor

Elena Grapa, costumer retention manager al TransferGo, a interactionat cu comunitatea romanilor din Marea Britanie si a observat ce impact a avut votul Brexit asupra lor.

"In Londra, oamenii au fost mai relaxati, in alte zone ale Angliei s-au simtit anumite tensiuni. Informatiile au fost diverse, au existat numeroase contradictii, dar pana la urma apele s-au linistit. Am observat ca oamenii care se vedeau muncind in Marea Britanie pentru urmatorii 9-10 ani, acum incep sa ia in considerare plecarea dupa declansarea Brexit-ului. Se simte o teama legata de cat de puternica va fi lira, daca va mai fi la fel de avantajos pentru ei sa ramana. Suma medie trimisa de romani este de 300 de lire. Unii trimit si catre 20-30 de lire in fiecare saptamana, insa am avut si transferuri de peste 100 de mii de lire", a adaugat Elena Grapa.

Comunitatile de romani din Europa fac peste 8.000 de transferuri pe luna prin TransferGo catre rudele lor din tara. In 2016, romanii imigranti au trimis peste 22 de milioane de euro in Romania.

TransferGo este o companie de transfer international de bani online. A fost infiintata in 2012, in Marea Britanie, iar sediul central se afla in prezent in Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri