PSD va renunta la postul de viceguvernator BNR, ramas vacant in urma demisiei lui Bogdan Olteanu. Pentru aceasta functie urmeaza sa fie propus deputatul PNL Eugen Nicolaescu, au declarat surse din PSD, pentru News.ro.

Postul de viceguvernator BNR apartinuse, potrivit algoritmului, PNL, care l-a desemnat si pe Bogdan Olteanu. Desi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a facut o noua numire, subiectul fiind luat in discutie abia dupa alegerile din decembrie anul trecut. Initial, PSD a revendicat acest post.

Surse social-democrate au declarat joi, pentru News.ro, ca PSD renunta la acest post si il cedeaza liberalilor.

"A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de functii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite pretentii. Daca voiau, isi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea”, au declarat si surse liberale.

Postul de viceguvernator al BNR a ramas vacant dupa ce Bogdan Olteanu si-a depus, in august 2016, demisia din functie.

BNR a publicat, in premiera,...
Citeste si: BNR a publicat, in premiera, minuta ultimei sedinte de politica moneta

In 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis in judecata pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiun Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la primul-ministrul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu, care ocupa a treia treapta in ierarhia BNR - dupa guvernatorul Mugur Isarescu si primviceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul inalt oficial al bancii centrale aflat intr-o asemenea situatie.

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vintu, trimis in judecata pentru ca i-a dat spaga lui Bogdan Olteanu