Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a validat mandatul noului director general Sorana Mantho, care incepe odata cu 1 mai, data la care Florentina Almajanu, se va retrage din aceasta functie, dupa mai bine de 20 de ani petrecuti la conducerea executiva a Asociatiei. Conducerea UNSAR va avea, de asemenea, o echipa extinsa cu trei noi pozitii cheie pentru coordonarea activitatilor pe sectiuni in vederea implementarii strategiei UNSAR 2020.

"Am atins inca un obiectiv din strategia asumata de UNSAR pentru perioada 2017 - 2020 si am definitivat o noua echipa in care credem. Noii colegi vor incepe activitatea in perioada urmatoare, iar dupa etapa de tranzitie vor demara implementarea efectiva a proiectelor UNSAR pentru atingerea obiectivelor propuse. UNSAR isi doreste ca piata sa se dezvolte, sa fie recastigata increderea clientilor si sa se alinieze cat mai usor si eficient la standardele europene", a declarat Adrian Marin, presedintele UNSAR.

Sorana Mantho (foto) este un executiv cu o experienta profesionala de peste 25 ani, potrivit UNSAR. "De profesie avocat, absolventa a facultatii de drept Babes Bolyai a Universitatii din Cluj, Sorana si-a consolidat cariera in domeniul juridic, in public si corporate affairs, evoluand pe pozitii de management la nivel national si regional, in cadrul companiilor in care si-a desfasurat activitatea. A lucrat timp de 18 ani in corporatii internationale de top din telecomunicatii, industria siderurgica si industria tutunului, unde a facut parte din echipele de management. In calitate de consultant a condus proiecte pentru imbunatatirea cadrului de reglementare a afacerilor.

UNSAR ar fi apelat la o firma de head hunting pentru a selecta noul director general, potrivit surselor din piata. De asemenea, coordonatorii pe sectiunile viata si sanatate, auto si non-auto vor completa echipa de specialisti ai UNSAR:

Alexandru Printz, coordonator al sectiunii de asigurari auto, este un profesionist cu peste 15 ani de experienta in sectorul financiar – bancar . A lucrat in cadrul unei companii multinationale de top din asigurari, in management de proiecte si arhitectura de business si in cadrul uneia dintre cele mai mari banci din Romania unde a ocupat diferite pozitii de management. A fost implicat in proiectul de educatie financiara “Scoala de Bani”.

Citeste si:
ASF: Amenintarile din piata de asigurari sunt de natura structurala
Leonardo Badea, ASF: Cele mai...

Iulia Nicola, coordonator al sectiunii asigurarilor generale Non-Auto, are o experienta de peste 16 ani in asigurari generale si a condus timp de peste 7 ani departamentul de Subscriere in una dintre companiile de top din asigurari. Ea a coordonat proiecte complexe, de la crearea si dezvoltarea produselor de asigurare, implementare IT, subscriere si managementul portofoliului, pana la recrutarea si formarea echipelor. De-a lungul carierei, Iulia a mai fost implicata in grupurile de lucru din cadrul UNSAR, iar acum va avea ocazia sa coordoneze unul dintre ele.

Roxana Baluta, coordonator al sectiunii de asigurari de Viata si Sanatate, are o cariera de peste 11 ani in asigurari, dezvoltata alaturi de una dintre cele mai cunoscute companii din industrie. Experienta ei include gestionarea si dezvoltarea produselor de viata si sanatate, management de proiect atat la nivel local, cat si in proiecte internationale", arata UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari.

Citeste si:
Baza de date impotriva fraudelor cu asigurari CASCO
BAAR va crea o baza de date...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cat vor creste tarifele RCA daca decontarea directa devine obligatorie