Profitul net al Erste Group a scazut cu 4,6% in primul trimestru, la 262,2 milioane de euro, fiind usor sub asteptarile analistilor, din cauza proiectelor legate de sistemele informatice care au urcat costurile cu personalul si alte cheltuieli, a anuntat, vineri, banca austriaca.

Analistii anticipau un profit net al Erste Group de 270 de milione de euro, potrivit News.ro.

Veniturile operationale au totalizat 1,6 miliarde de euro, iar cheltuielile 1 miliard de euro.

Institutia de credit cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, proprietara BCR, a explicat ca nivelul scazut al dobanzilor exercita presiuni asupra veniturilor nete din dobanzi, care au scazut cu 3,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cerintele autoritatilor de reglementare si extinderea serviciilor digitale au urcat costurile pentru IT ale Erste si vor continua sa reprezinte o problema. De asemenea, cheltuielile de personal au crescut cu 1%, la 571,7 milioane de euro.

Erste isi mareste profitul in...
Citeste si: Erste isi mareste profitul. Romania si Cehia, motoarele cresterii

”Cresterea costurilor pentru IT, la 91,6 milioane de euro in primele trei luni ale anului 2017, reprezinta un obstacol pentru imbunatatirea rezultatului operational si a raportului intre costuri si venituri”, afirma directorul general Andreas Treichl intr-un comunicat.

Pentru acest an, Erste anticipeaza o crestere solida in Europa Centrala si de Est.

Raportul Tier 1, intre capital si activele ponderate in functie de risc, care arata soliditatea capitalului, a scazut la 12,5% in primele trei luni, de la 12,8% la sfarsitul anului 2016.

Andreas Treichl, sarcastic in...
Citeste si: Seful Erste: Am fost platit mai prost decat portarul Goldman Sachs

Sursa foto: Erste_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Andreas Treichl se retrage de la conducerea Erste, proprietarul BCR