FATA Asigurari Agricole urmareste sa realizeze prime brute subscrise de doua milioane de euro, in primele trei luni, bazandu-se, in cea mai mare parte, pe investitorii italieni din Romania, au declarat oficiali ai companiei.
"Noi, cei de la FATA Assicurazioni, nu am facut practic decat sa ii urmam pe acei clienti ai nostri care au venit sa investeasca in agricultura romaneasca, estimam numarul investitorilor italieni in agricultura romaneasca la aproximativ 1.200", a declarat administratorul delegat al FATA Assicurazioni, Giuseppe Vecchione.

Compania de asigurari urmareste sa obtina, in 2007, o cota de 25-30% din piata asigurarilor agricole din Romania. "FATA Asigurari Agricole are ambitii mari pe piata romaneasca, iar aceste ambitii se justifica prin aceea ca asigurarile agricole din Romania se afla in momentul de fata la un nivel de dezvoltare de doar 10-15% din potentialul lor, iar pe de alta parte, intrarea Romaniei in Uniunea Eruopeana va face sa se dezvolte aceasta piata intrucat fondurile europene pentru agricultura nu vor fi acordate decat acelor fermieri care isi asigura culturile, animalele si activele", a declarat dircetorul general al companiei, Anghel Burghelea, citat de NewsIn.

FATA Asigurari Agricole reprezinta subsidiara romaneasca a companiei italiene FATA Assicurazioni, iar compania a fost infiintata prin preluarea societatii Asigurari Global, care nu opera in momentul cumpararii de catre italieni. Compania din Romania are un capital social de opt milioane de lei si opt sucursale si 33 de agentii in tara, a spus Anghel Burghelea.

Noul actionar a hotarat schimbarea numelui companiei, precum si a conducerii executive a acesteia, managementul Fata Assicurazioni urmand sa fie asigurat de catre Dan Anghel Burghelea si Paul Nicolae Ciobotaru, iar compania italiana isi extinde activitatea in Romania ca urmare a cresterii cererii pentru produse de asigurari agricole din partea italienilor care au investit in agricultura in Romania.

FATA Assicurazioni este o companie de asigurare-reasigurare, cu sediul la Roma, membra a holdingului Generali. Compania a fost fondata in 1927, fiind in prezent unul dintre liderii segmentului de asigurari agricole din Italia.
Fata Assicurazioni a inregistrat, in 2005, un profit net de 22,28 milioane euro, cu 9,4% mai mult decat in 2004, si o cifra de afaceri de 447,2 milioane euro, in crestere cu 6,1% fata de anul precedent.

Asigurari Global a fost infiintata in anul 1998. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a suspendat activitatea Global in luna martie 2005 din cauza ca societatea nu vanduse nici o polita de asigurare de la mijlocul lui 2003. CSA a revocat, in octombrie 2005, decizia de retragere a autorizatiei de functionare a societatii Asigurari Global, CSA ajungand la concluzia ca societatea dispune de activele necesare pentru acoperirea rezervelor si are un coeficient de lichiditate in conformitate cu legislatia in vigoare.

Societatea Asigurari Global a operat, in iulie 2006, o majorare de capital in valoare de trei milioane de lei (850.000 euro), pana la opt milioane de lei (aproape 2,3 milioane de euro). Majorarea a fost realizata pentru a respecta normele CSA, potrivit carora o societate care practica activitatea de asigurari generale, cu exceptia celor obligatorii, trebuie sa dispuna de un capital social de minimum opt milioane lei, incepand cu luna iulie 2006.Actionarul majoritar al Asigurari Global, inainte de preluarea de catre FATA Assicurazioni, era Generalcom, societate care are ca obiect de activitate inchirierea imobilelor, cu 83% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de o persoana fizica si trei persoane juridice portugheze.

Subsidiara din Romania a grupului Generali tinteste o cifra de afaceri de circa 67 milioane euro anul acesta, iar tinta pentru 2007 si 2008 este sa detina peste patru, respectiv 5%, din piata de profil, potrivit oficialilor companiei.

Dupa primul semestru al anului 2006, Generali detine o cota de piata de 4,74%, situandu-se pe locul opt in topul asiguratorilor din Romania, iar volumul primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului a fost de 133,7 milioane lei (37,8 milioane euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cifra totala de afaceri a grupului Generali, dupa primul semestru al anului 2006, a fost de 32,3 miliarde euro. Afacerile din Europa de Est ale grupului au inregistrat valoarea de 488,7 milioane euro in primele sase luni din 2006, in crestere cu 14,5% fata de perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri