Intreprinderile mici si mijlocii din Romania pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro, pentru proiecte de consultanta, in cadrul unei initiative administrate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Pentru a fi eligibile in cadrul programului BAS, companiile trebuie sa fie private si sa aiba capital majoritar romanesc. O conditie suplimentara este aceea ca IMM-urile eligibile sa fie active de cel putin doi ani si sa demonstreze ca au dorinta si capacitatea de a implementa recomandarile rezultate din proiectul de consultanta. Nu sunt eligibile companiile din sectoarele bancar, militar, jocuri de noroc sau tutun.

Proiectele finantate acopera o gama larga de domenii, de la implementarea sistemelor de management al calitatii, studii si cercetari de marketing, pana la consultanta tehnica, se arata in comunicat. Proiectele BAS dureaza, in medie, patru luni si, potrivit autorilor, au un impact economic imediat asupra activitatii firmei, informeaza NewsIn.

Programul BAS a demarat in 1995, in tarile baltice, si a subventionat pana acum peste 5.200 de proiecte, in 21 de tari, printr-o finantare totala de peste 57 milioane euro, de la diversi donatori institutionali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Diaspora ReSTART: 149 de persoane intra in cursa pentru finantare