Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

“Din 2008 pana acum s-au inchis 10 – 12% din sucursalele bancare din Romania. Tendinta va continua la presiunea pietei si pe fondul consolidarii sistemului bancar. De la 41 de banci in 2008 am ajuns acum la 36, iar procesul va continua si este normal. Piata romaneasca nu este suficient de adanca pentru atat de multe banci. Eu vad undeva la 30 de banci pe piata romaneasca. Fuziunea dintre doua banci inseamna si suprapuneri, inclusiv in reteaua teritoriala, iar bancile care fuzioneaza vor evalua si retelele si vor elimina suprapunerile”, a explicat Vancea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont