11 Mai 2017

Misu Negritoiu: Nu exista potential de criza in piata de asigurari RCA. Preturile nu au de ce sa creasca



Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Finannciara (ASF), a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca "nu exista conditii de majorare a preturilor aferente asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), iar tarifele actuale se afla, in medie, cu 30% mai reduse decat tarifele maximale.

In acest context, Misu Negritoiu, a afirmat ca plafonarea tarifelor RCA nu se va prelungi dupa data de 18 mai. Totus, desi nu exista conditii de majorare a tarifelor, presedintele ASF a subliniat ca in primul trimestru daunele cu despagubirile si daunele morale au crescut cu 48%.

"Tendinta de normalizare a preturilor RCA va continua si nu exista conditii de majorare a preturilor la asigurarea RCA. Acum, nici o societate nu depaseste tarifele maximale, iar, in medie, diferenta este la 30%. Totusi, referitor la tarifele maximale exista spatiu suficient de ajustare, daca este cazul si singurele exceptii sunt situatiile cu risc ridicat, adica acele categorii de asigurati cu frecventa mare de accidente", a spus Misu Negritoiu (foto).

El a mai arata ca "plafonarea preturilor a avut un anume efect doar asupra asiguratorilor cu probleme. "Nici un asigurator nu mai are rata combinata peste 100%".



Citeste si