Cresterea salariilor bugetarilor, reducerea cheltuielilor destinate investitiilor, diminuarea incasarilor la bugetul de stat si situatia bugetului de stat in general ingrijoreaza mediul privat din Romania. Care sunt motivele, a explicat pentru wall-street.ro Florin Jianu, fost ministru pentru mediul de afaceri.

“Fireste ca primul interesat de o crestere a salariilor, de o dezvoltare a resurselor umane, de un stat puternic, este mediul privat. Ceea ce solicita mediul privat este echilibru, fiecare dintre masurile propuse spre a fi introduse sa fie realizate ca urmare a unei analize de impact pe cel putin 5 ani, pe un test prealabil, asa numitul Test IMM, si pe un dialog de substanta cu mediul privat. Daca toate aceste premise sunt indeplinite, succesul ne este garantat”, a explicat Jianu.

Nivelul redus al investitiilor publice, dincolo de efectul final, respectiv nerealizarea unor proiecte care sa determine dezvoltarea durabila a Romaniei, afecteaza si firmele private care ar putea fi implicate in realizarea acestor proiecte.