Conform unui raport al EY, pentru a creste atractivitatea pentru investitori 46% din tarile participante la un sondaj se asteapta la o crestere a poverii fiscale odata cu noile norme de stabilire si aplicare a preturilor de transfer.

“Reformele fiscale globale si cresterea economica slaba continua sa aiba un impact puternic asupra peisajului fiscal international, determinand tarile sa introduca noi stimulente fiscale pentru a ramane atractive in competitia globala”, reiese din raportul EY Outlook for global tax policy in 2017, care prezinta opiniile liderilor EY pe politici fiscale din 50 de tari de la nivel global.

Raportul arata ca, din cele 50 de tari chestionate, 30% intentioneaza sa investeasca intr-o gama mai larga de stimulente care sa incurajeze sau sa sustina investitiile, marcand o crestere de 27% a numarului de tari care ofera stimulente fiscale noi sau imbunatatite in 2017 fata de 2016. Mai mult, 22% dintre tari intentioneaza sa introduca facilitati mai generoase pentru cercetare si dezvoltare in 2017, cu o crestere de 83% fata de anul trecut.