"O asemenea prevedere limitativa nu se regaseste in nici o tara din comunitatea europeana. Mai mult decat atat introducerea acestei prevederi care afecteaza in mod vadit intregul sistem de distributie a asigurarilor RCA nu are la baza nicio nota de fundamentare si niciun studiu de impact. Deasemenea, in opinia noastra, limitarea in procent de 25% a acestor cheltuieli administrative si de vanzare, incalca principiile unei piete libere si concurentiale cu un impact economic si social major", apreciaza Cristian Balanica.

El adauga ca, "avand in vedere, eforturile colective depuse in vederea obtinerii unei Legi care sa reglementeze intr-un mod cat mai obiectiv activitatea distribuitorilor implicati, cat si pentru a evita ulterioarele situatii ce pot genera tensiuni, PRBAR solicita reintroducerea amendamentelor argumentate si fundamentate de catre Patronat in Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - RCA -pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Saklakova / Shutterstock