"Valoarea totala a contractelor incheiate in intervalul ianuarie-septembrie 2006 a fost de peste 270 milioane euro", a declarat, citat de NewsIn, presedintele-director general al BCR Leasing, Emanuil Stanescu, citat in comunicat. "BCR Leasing IFN isi pastreaza, astfel, pozitia de leader in topul companiilor nationale de leasing, dupa ce, in 2005, atinsese o cota de piata de 11% si un volum total al finantarilor de peste 234 milioane euro", a mai spus Stanescu.

In primele noua luni ale anului, BCR Leasing a incheiat un numar de peste 11.700 de contracte de leasing, depasind astfel totalul contractelor incheiate in anul 2005, in numar de 11.350, se mai afirma in comunicatul BCR Leasing.

Configuratia portofoliului companiei, la sfarsitul lunii septembrie, este urmatoarea: 56% autoturisme (inclusiv flote), 15% vehicule comerciale, 27% echipamente si utilaje industriale si 2% leasing imobiliar.

"Orientarea mai accentuata a vanzarilor catre segmentul de leasing de echipamente si dezvoltarea unor structuri specializate de vanzari, care au avut in vedere atragerea clientilor din zonele si pe segmentele industriale aflate in crestere, au permis o crestere cu 7% a acestui segment, fata de aceeasi perioada a anului trecut", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

BCR Leasing IFN este prezenta pe piata romanesca a leasingului din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane (BCR). BCR Leasing s-a plasat pe locul 62, intr-un clasament al celor 272 de companii europene de leasing, realizat in functie de cifra de afaceri a anului 2005, de Federatia Europeana a Asociatiilor Companiilor de Leasing. In 2005, BCR Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 25,91 milioane lei si un profit net de 18,87 milioane lei.