Institutia a revizuit in scadere prognoza de inflatie atat pentru acest an, la 1,6% (de la 1,7% in raportul anterior, cat si pentru anul viitor, la 3,1% (de la 3,4%), singurul risc ce ar putea determina abaterea in sus a traiectoriei inflatiei fiind reprezentat de politica fiscala si salariala a autoritatilor, inclusiv in contextul recentelor initiative legislative in sfera salariala si fiscala.

"Inflatia este posibil sa ramana scazuta o buna perioada de acum inainte, daca ea nu creste in Europa si mesajul, sau daca vreti sa cititi un mesaj de la noi, ar fi cam asa: trebuie sa ne uitam atent la ce se intampla in Europa, ce fac tarile cu care ne putem compara, Polonia, Ungaria, pentru ca suntem, in mod evident, mai bine integrati in Uniunea Europeana", a explicat Mugur Isarescu in cadrul conferintei de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont