"Este dificil de inteles, cum vrei sa rezolvi o problema a transportatorilor, care au businessuri profitabile in acest moment, generand disparitia unei intregi bresle de meserii si afectand peste 100.000 de persoane. Este afectata o intreaga familie, daca unul dintre membrii ei isi pierde locul de munca. Plafonarea cheltuielilor administrative RCA prin lege la 25% genereaza o uriasa problema sociala in piata de brokeraj de asigurari, prin disparitia a 30,000 de locuri de munca, dar are ca efect si continuarea infrigementului. Plafonarea tarifelor sau plafonarea cheltuielilor, prin lege, intr-o economie de piata europeana nu este permisa", a declarat Viorel Vasile, presedinte PRBAR.

In opini sa, cu exceptia tarilor nordice, unde datorita specificului zonei (distante mari, locuitori putini, dezvoltare online) nivelul de costuri este de 25%, in toata Europa civilizata avem costuri de administrare de 35% - inclusiv in Austria, tara copiata ca model RCA, dar este similar si in tarile din jurul nostru - Ungaria, Bulgaria, s.a.m.d..

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Anneka / Shutterstock