"Nu prea e loc de aprecierea leului. Asta ca sa nu spun ca nu e loc deloc", a spus recent Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii Raportului privind inflatia. El a reamintit ca BNR practica "flotarea controlata", care ii permite interventii in piata atunci cand considera ca volatilitatea cursului a depasit anumite limite.

Joi, cursul a depasit 4,57 lei/euro, foarte aproape de maximul ultimilor cinci ani, pentru ca vineri leul sa mai recupereze putin teren. Deprecierea din ultima perioada nu este insa in masura sa ingrijoreze BNR, avand in vedere declaratiile din trecut ale guvernatorului, care a precizat de mai multe ori ca "de la un curs in jurul lui 4,44 lei/euro si pana la 4,54 lei/euro sunt doar 10 bani, adica mai putin de 3%".

Va spuneam in vara ca nu ne ocupam de miscari de curs de sub 5%. Cu toate acestea constatarea noastra este ca orice miscare starneste emotii - Mugur Isarescu

Potrivit estimarilor Raiffeisen, cursul ar trebui sa coboare pana la 4,50 lei/euro in iunie, pentru ca in septembrie si decembrie sa ajunga chiar la 4,45 lei/euro.