Comisia de Admitere la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a propus, saptamana trecuta, retrogradarea actiunilor companiei Agras - Grupul Wiener Stadtische de la categoria a doua a BVB si tranzactionarea lor la categoria a treia.

In sedinta de luni, 16 octombrie, Comisia de Admitere la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti a avizat trasferul actiunilor companiei Agras - Grupul Wiener Stadtische de la categoria a doua la categoria a treia, a Titlurilor de Capital. Decizia era motivata de faptul ca societatea nu inregistrase profit in ultimul an.

Compania de asigurari a obtinut un profit net de 275.868 lei (77.491 euro) si venituri totale de 18,43 milioane euro (5,17 milioane euro), in primul semestru al anului 2006, potrivit datelor NewsIn. Agras a afisat, in anul 2005, pierderi de 1,5 milioane lei (0,41 milioane euro) si a avut o cota de piata de 0,83%. Activele companiei s-au ridicat, anul trecut, la suma de 29 milioane lei (8,01 milioane euro), iar totalul primelor subscrise a fost de 35,5 milioane lei (9,80 milioane euro).

Compania are la dispozitie 14 zile pentru a transmite Bursei de Valori Bucuresti pozitia sa fata de acest aviz, se mentioneaza in informarea transmisa de Bursa de valori Bucuresti.

Agras s-a infiintat la data de 10.09.1992 ca societate pe actiuni, iar din octombrie 2002, firma austriaca de asigurari Unita a devenit actionar majoritar. Compania Unita apartine Wiener Stadtische Group. Agras ofera servicii de asigurari agricole (asigurarea culturilor, a terenului arabil cultivabil, a animalelor). Capitalul social al Agras este in valoare de 8,91 milioane lei (2,53 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri