Vienna Insurance Group detine in Romania companiile BCR Asigurari de Viata, Omniasig VIG si Asirom VIG. Grupul austriac a raportat in Romania un profit inainte de impozitare in primul trimestru din 2017 in valoare de 3,2 milioane euro, in crestere de la un nivel de 1,5 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. In ceea ce priveste structura subscrierilor, in Romania, plafonarea tarifelor RCA instituita de Guvern a avut un impact negativ asupra evolutiei primelor in ansamblu (-7,5%).

Astfel, primele brute subscrise pe segmentul RCA de catre companiile controlate de Vienna Insurance Group (Asirom VIG si Omniasig VIG) au scazut cu 45% de la 75 milioane de euro in primele trei luni din 2016, la numai 41 de milioane de euro in perioada analizata. In acelasi timp, subscrierile pe CASCO au urcat de la 25 milioane de euro la 29 de milioane de euro, iar cel mai ridicat avans l-au cunoscut asigurarile de sanatate, de la aproape zero la aproape 2 milioane de euro, in primele trei luni din 2017.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont