La polul opus, spaniolii, in proportie de 16% ar lua un credit pentru achizitia unei locuinte si, in proportie de 7% ar lua un credit pentru renovarea locuintei. In ceea ce priveste intentia de accesare a unui credit pentru cumpararea unei masini, liderii clasamentului sunt italieni, cu 46%, urmati de spanioli, 43% dintre cei intervievati. Pe de alta parte si romanii, in proportie de 33% si germanii (37%) ar luat un credit pentru cumpararea unei masini.

In cele mai multe cazuri respondentii intentionau sa ia un credit pentru casa, fie cumparare sau renovare sau pentru masina. Bunurile de folosinta indelungata sunt de asemenea un motiv pentru care persoanele ar face imprumuturi. Si aici se observa diferente de abordare semnificative: romanii (23%) si polonezii (25%) s-ar imprumuta pentru achizitionarea unor bunuri de folosinta indelungata, in timp ce numai 11% dintre spanioli s-ar imprumuta pentru acelasi motiv.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Watchara Ritjan / Shutterstock