Insa, faptul ca senatorii au avizat negativ aceasta propunere, care ar fi franat cresterea gradului de incluziune financiara, in special in mediul rural, este un pas important in parcursul acestei initiative. Acum, Plenul Senatului urmeaza sa voteze propunerea, pentru ca apoi, Camera Deputatilor - forul decizional - sa dea verdictul final, insa cel mai probabil traseul se va incheia in toamna, dupa vacanta parlamentara.

In plus, senatorii au avizat pozitiv mai multe sugestii ale Guvernului pentru extinderea prevederilor legii cash-back. Astfel, legea va ingloba si prestatorii de servicii si comerciantii cu ridicata, desi prevederile in vigoare stipuleaza obligativitatea instalarii de POS-uri doar pentru comerciantii cu amanuntul care aveau o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro anual, nu si pe cei cu vanzari en-gros.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont