Vicepresedintele HVB tiriac Bank Manuela Plapcianu a fost numita si in functia de membru al consilului de administratie al HVB Banca pentru Locuinte, iar numirea sa a fost aprobata de banca centrala, a anuntat HVB BPL intr-un comunicat.
Manuela Plapcianu detine, in prezent, pozitia de vicepresedinte al HVB tiriac Bank si unde raspunde de divizia de creditare pentru populatie (retail).

"Cooptarea domniei sale in echipa de conducere a HVB Banca pentru Locuinte va intari pozitia bancii noastre, prin experienta de peste zece ani a doamnei Plapcianu in zona de retail banking", a declarat, pentru NewsIn, directorul departamentului de relatii cu publicul, Adrian Resmerita.

De altfel, Plapcianu s-a facut prin crearea unei noi pozitii de membru al consiliului de administratie, presedintele, vicepresedintele si ceilalti cinci membrii ai boardului HVB Banca pentru Locuinte si-au mentinut functiile.

Astfel, Petre Tulin este presedintele consilului de administratie, Tom Halousek este vicepresedintele consiliului de administratie, iar membrii consiliului de administratie sunt Klaus Georg Rpke si Ludwig Roth - din partea Vereinsbank Victoria Bauspar, Herbert Walzhofer - din partea Bank Austria Creditanstalt, Corneliu-Dan Pascariu si Manuela Victoria Plapcianu - din partea Bancii Comerciale HVB tiriac, iar Edgar Pillath detine, de asemenea, functia de membru al consiliului de administratie al HVB Banca pentru Locuinte.

Banca are 10.000 clienti, dar pentru sfarsitul anului presedintele Petre Tulin estimeaza ca numarul acestora va creste la 15.000, in vreme ce la sfarsitul anului viitor, dupa ce se va finaliza si fuziunea cu Unicredit, numarul clientilor HVB BPL va fi de 30.000, dublu fata de nivelul asteptat pentru acest an.

Actionarul principal al bancii este Vereinsbank Victoria Bauspar Munchen, care controleaza 55% din actiunile HVB BPL. Ceilalti actionari ai HVB BPL sunt Bank Austria Creditanstalt Viena cu 35% din capitalul social al HVB BPL, Banca Comerciala HVB tiriac Bucuresti cu 9,99% din actiuni, in vreme ce restul de 0,01% din capitalul social al HVB BPL este detinut de alti actionari.

HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca din septembrie 2005 cu un produs de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri