Actiunile companiei Uzinele Sodice Govora domina tranzactiile la Rasdaq

In prima parte a sedintei de tranzationare la Rasdaq a fost vandut 4,61% din capitalul social al Uzinelor Sodice Govora, valoarea inregistrata in cele trei tranzactii a fost de 2,61 milioane lei, 59.7% din totalul tranzactiilor realizate in piata.

Pretul mediu la care au fost incheiate cele trei tranzactii a fost 1,65 lei, cu 16.2% mai mare decat cotatia inregistrata in tranzactiile anterioare, de 1,42 lei.

Compania are un capital social de 85,56 milioane lei. Valoarea nominala a titlurilor este de 2,5 lei. Actiunle sale se tranzactioneaza la categoria de baza a Rasdaq.

Pana in prezent, principalii actionari ai USG au fost CET Govora (49,84% din actiuni) si fratii Marius si Emil Cristescu, cei care detineau, prin Bega Com, 40,44% din activele uzinei. Joi, la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au fost semnate documentele prin care polonezii de la CIECH au preluat Uzinele Sodice.

Dupa retragerea ucrainienilor de la Open Joint Company Lichanska Soda, in cursa pentru preluarea USG au mai ramas doi competitori : indienii de la Indian England NV, parte a grupului GHLC, si polonezii de la CIECH SA, a caror oferta a fost considerata de autoritatile locale cea mai viabila. Mai mult decat atat, acestia au avut parte si de puternica sustinere a Sindicatului Sodistul, care a intreprins la sediul AVAS cateva actiuni de pichetare, cerand reprivatizarea rapida a uzinei, care are datorii de peste 1.500 miliarde lei vechi.

Saptamana trecuta, polonezii au preluat pachetul de actiuni al Bega Com, la un pret care, deocamdata, este confidential.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri