Informatiile au fost prezentate de economistul-sef al Coface Romania, Iancu Guda, in cadrul emisiunii “Profesionistii in Banking”, difuzata pe wall-street.ro.

“Jumatate dintre firmele nou infiintate supravietuiesc dupa 5 ani si, dintre acestea, 85% au zero sau un angajat. Deci avem de-a face mai degraba cu optimizari fiscale sau autogospodarire, nu cu companii serioase. Daca este sa mergem cascadat pe procentul companiilor de succes, cu adevarat start-up-uri inspirationale, din 1.000 de companii nou infiintate, care mai supravietuiesc dupa cinci ani, au peste un milion de euro cifra de afaceri, arata bine din punct de vedere al indicatorilor financiari, sunt romanesti, nu fac parte dintr-un grup de alte companii, avem doar doua!!! Deci din 1.000 de companii noi, doar doua indeplinesc simultan aceste conditii. Cred ca ar trebui promovate mai mult si invatat tot ce se poate din povestile lor”, a explicat Guda.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont