"In acest moment, cadrul legislativ specifica faptul ca spitalele publice pot sa aiba si surse alternative de venituri pentru a isi finanta activitatile. Insa, lipsesc acele norme de implementare care sa clarifice in ce conditii si cum un spital public poate sa emita o factura care ar putea sa intre intr-un sistem privat de asigurari de sanatate si sa fie practic decontat acel serviciu", arata Virgil Soncutean (foto).

Ca urmare, "in acest moment, finantarea spitalelor de stat este realizata exclusiv prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS - n.r.), segment pe care asigurarile private nu pot sa intre, deoarece este o preconditie pentru deductibilitate – sa nu fie decontat acel serviciu la CNAS. Si atunci, trebuie sa cream complementar un cadru prin care spitalele publice sa isi poate finanta activitati si prin asigurarile private de sanatate", arata reprezentantul UNSAR.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont