In mod traditional, la un examen pentru obtinerea titulaturii de consultant fiscal se inscriau aproximativ 200 de persoane.

Presedintele Camerei Consultantilor Fiscali, Dan Manolescu, a declarat, pentru wall-street.ro, ca in anii trecuti gradul de promovabilitate la aceste examene era de 50-60%, asadar 100 de candidati promovati din 200 de inscrisi. De data aceasta, insa, numarul este mai mare si pe fondul anuntului Guvernului cu privire la intentia introducerii impozitului pe gospodarii.

Ramane de vazut cat de bine vor fi pregatiti candidatii si care va fi gradul de promovabilitate, mai ales ca presedintele Camerei promite ca nu se va face rabat la exigentele de promovare a examenului.

“Este un fapt recunoscut si acceptat de catre toti participantii la examen ca a fost un anumit nivel de pregatire solicitat pentru a putea trece examenul. Adica nivelul de complexitate a subiectelor a fost peste mediu. Daca ne uitam la promovabilitate de anul trecut, a fost de 50 – 60%, adica din 200 de candidati au fost 100 si ceva de persoane promovate. Deci consideram ca a fost un echilibru destul de bun. Cam pe aici a fost promovablitatea in ultimii ani, deci este clar ca nu vin oameni doar de dragul de a da examen, ci oameni care s-au pregatit si care considera ca stiu. Dar acum, la peste 500 de inscrisi, mi-e greu sa anticipez care va fi gradul de promovabilitate. Sper eu unul cat mai mare”, a explicat Manolescu.

Sursa foto: Agerpres foto