"Competitia va fi tot mai puternica in viitor, dar as zice foarte simplu ca driver-ul costurilor de finantare (pe segmentul IMM - n.r.) va fi in termeni absoluti dobanda cheie a bancii centrale", a explicat Strobl, precizand ca va mai dura o perioada pana cand BCE va decide sa creasca dobanda cheie.

Nu cred ca in urmatoarele 12 luni vom vedea o crestere a dobanzilor in majoritatea tarilor din regiune - Johann Strobl, CEO al RBI

Noul CEO al grupului financiar rezultat din fuziunea Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) si Raiffeisen Bank International (RBI) mizeaza pe o crestere organica in regiune, iar business-ul de IMM este o componenta importanta a acestui plan. In plus, avand in vedere ca dobanzile de piata sunt sub cele ale bancilor centrale, subsidiarele sunt intr-o pozitie foarte buna pentru a finanta companiile.

Intrebat despre ponderea in venituri a segmentului IMM, seful RBI a stat putin pe ganduri si a calculat pe loc procentul reprezentat de aceasta linie de business, care ajunge la circa 15% la nivelul grupului.