UniCredit Romania a contribuit cu peste 6% la profitul net al diviziei central si est europene a grupului UniCredit, tara noastra reprezentand un motor de crestere pentru grupul financiar, conform declaratiilor facute de Jean-Pierre Mustier, CEO UniCredit, la prima vizita institutionala din Romania dupa preluarea functiei, in iulie 2016.

Pe parcursul vizitei institutionale in Romania, Jean-Pierre Mustier a fost insotit de Carlo Vivaldi, Seful Diviziei CEE a UniCredit.

"Europa Centrala si de Est este o regiune foarte interesanta, cu o baza tanara de clienti si un context macroeconomic si bancar solid. Aceasta regiune beneficiaza, in plus, de o crestere a PIB si de castiguri ajustate la risc mai mari fata de zona euro. In Romania, ca si in regiunea mai ampla a Europei Centrale si de Est, prioritatea noastra centrala este sa ne intarim si sa ne consolidam in continuare pozitia de lider de piata si performanta financiara, mentinand in acelasi timp eficienta costurilor si atentia asupra calitatii activelor. Vom continua sa oferim clientilor nostri din Romania cele mai bune produse si servicii, cu accent pe dezvoltarea in continuare a ofertelor digitale in concordanta cu abordarea multichannel din cadrul Grupului", a declarat Jean-Pierre Mustier, CEO UniCredit.

Cu ocazia vizitei in Romania, Jean-Pierre Mustier a reiterat rolul central pe care il detine Divizia CEE, inclusiv Romania, si planurile Grupului de a continua sa dezvolte activitatea pe piata locala, ca parte a planului strategic Transform 2019.

In Europa Centrala si de Est (ECE), tintele planului Transform 2019 includ:

  • consolidarea pozitiei de lider prin crestere organica, cu o crestere a veniturilor (CAGR) de 2,6% in 2019
  • concentrare pe inovatie si digitalizare, cu obiectivul de a adauga 2,6 milioane de noi clienti (net) pana in 2019
  • focus asupra economiilor de costuri si a unei discipline continue a riscului
  • o rata a raportului costuri/venituri stabila, la 37,1% in 2019

Grupul UniCredit a raportat in primul trimestru al anului un profit net de 907 milioane euro si un rezultat net operational in crestere cu 36,1% comparativ cu anul trecut. Divizia ECE a realizat in T1 venituri in crestere cu 10%, pana la 1,1 miliarde euro, iar profitul net a ajuns la 336 milioane de euro, mai mare cu 5,5%.

In Romania, grupul UniCredit a raportat in primele 3 luni un venit operational de 92,4 milioane euro, in crestere cu 6,4%, si un profit net de 21 milioane euro, cu aproape 17% peste nivelul din perioada similara din 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri