Actionarii companiei Rafo vor decide la 27 noiembrie majorarea capitalului social cu suma de 1,89 miliarde lei, de la 432,02 milioane lei la 2,39 miliarde lei, a anuntat un comunicat al companiei transmis catre Bursa de Valori Bucuresti.
Conducerea companiei va prezenta rezultatele subscrierii la majoarea de capital, care a fost decisa in data de 8 septembrie 2006. Actionarii vor decide, in cadrul adunarii generale extraordinare si anularea unui numar de 3,45 miliarde de actiuni care nu au fost subscrise pana la data limita, 24 octombrie 2006, se mentioneaza in comunicatul transmis de companie.

Potrivit strategiei de reorganizare a Rafo, se va mari capitalul social cu peste 18.970 miliarde lei vechi, suma echivalenta cu 1,897 miliarde lei noi (aproape 695 milioane dolari), care reprezinta transformarea creantelor, pe care creditorii le au la companie, in actiuni. In urma majorarii de capital, Balkan Petroleum controleaza 18,1% din capitalul social al rafinariei din Onesti, Ministerul de Finante detine 34,64% din capital, iar Calder A International controleaza 31,18% din capital, conform NewsIn.

Anterior majorarii, Compania Balkan Petroleum (BkP) detinea aproape 98% din capitalul Rafo. Tot la 27 noimebrie va avea loc si adunarea generala ordinara, unde se va discuta incetarea mandatului de adminsitrator special al companiei V&V Trading International si numirea companiei IVG Investment & Marketing ca adimistrator special. Rafinaria Rafo Onesti S.A. a inregistrat in 2005 pierderi de 154 milioane lei la o cifra de afaceri de peste 1,8 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie in Monitorul Oficial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri