Volksbank Romania a decis sa modifice conditiile de creditare pentru microfirme, in sensul reducerii numarului de documente necesare accesarii creditului, a maririi perioadei de creditare si a micsorarii dobanzilor, a declarat purtatorul de cuvant al bancii, Alina Ferseta.
Banca are doua tipuri de produse de creditare pentru firmele care au o cifra de afaceri anuala mai mica de 700.000 euro, unul pentru finantarea activitatii curente si altul pentru achizitia de active fixe, informeaza NewsIn. Daca inainte era un singur produs de creditare pentru fiecare tip, cu mai multe plafoane, in acest moment banca a impartit cele doua categorii in doua produse distincte si standardizate, se arata intr-un comunicat al bancii.

Pentru finantarea activitatii curente, cele doua credite sunt Easy Capital si Capital Max. Easy Capital este un credit de pana la 15.000 euro, se acorda pentru maxim 12 luni, iar dobanda anuala este de 13-14% pe an pentru creditele in lei si intre 7-8% pe an pentru creditele in euro, in functie de situatia financiara a companiei, potrivit reprezentantilor bancii.

Clientii mai trebuie sa plateasca un comision de acordare de 0,5%, calculat la limita aprobata a imprumutului, si un comision lunar de administrare de 0,4% - 0,5%, calculat la soldul creditului, se precizeaza in acelasi comunicat. Banca solicita o garantie reala mobiliara asupra soldurilor conturilor curente ale companiei, deschise la Volksbank Romania, dar nu cere clientilor alte garantii materiale.

Capital Max este un credit pentru achizitia de active fixe care are suma maxima de acordare de triplul cifrei lunare de afaceri a firmei, iar durata maxima este de 12 luni. Dobanda anuala este de 13-15% pe an pentru creditele in lei si intre 8-11% pe an pentru creditele in euro, comisionul de acordare este tot de 0,5%, iar banca va factura si "eventualele costuri legate de evaluare", potrivit documentului citat. Pentru acest credit, banca solicita gaj sau ipoteca pe bunul sau imobilul adus in garantie.

Pentru achizitia de active fixe de catre microintreprinderi, banca are creditele Easy Invest si Invest Max, similare in privinta conditiilor cu primele, insa cu perioade de acordare mai mari, de cinci, respectiv zece ani. in plus, pentru Invest Max nu exista suma maxima de acordare, iar pentru ambele imprumuturi se solicita ipoteca pe bunul sau imobilul cumparat prin credit sau adus in garantie, se mai arata in comunicat.

Pentru toate creditele prezentate anterior, banca ofera imprumutatului trei bilete la ordin in alb, avalizate de actionarul sau actionarii majoritari.
Volksbank Romania a anuntat, recent, ca a ajuns la 100.000 de clienti si a deschis cea de-a 100-a agentie. De asemenea, dupa primele noua luni ale anului, banca avea active de 1,022 miliarde euro si un portofoliu de credite acordate de 622 milioane euro, iar depozitele atrase de la clienti insumau 230 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare prezentate de banca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri