Valoarea totala a tranzactiilor efectuate la Bursa Romana de Marfuri (BRM) in perioada 23-27 octombrie, a fost de 14,26 milioane dolari, din care 7,5 milioane dolari au fost schimburi pe piata licitatiilor, se mentioneaza in comunicatul transmis, luni, de BRM.
In ultima saptamana a lunii octombrie, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, pe piata licitatiilor, s-au desfasurat 25 de licitatii in valoare de peste 7,5 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, de peste 6,8 milioane dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova, care a achizitionat servicii de inchiriere autospeciale si utiliaje. In perioada analizata, pe Piata licitatiilor, filialele teritoriale ale BRM au organizat 21 licitatii in valoare de aproape 550.000 dolari.

Topul general al punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, situeaza pe primul loc Terminalul Iasi cu o valoare contractuala de 6,4 milioane dolari exclusiv din tranzactii pe Piata la disponibil - urmat de Timisoara cu 250.000 dolari si Craiova cu 210.000 dolari, care au inregistrat tranzactii exclusiv pe Piata licitatiilor.

Pe piata la disponibil, BRM a organizat sedinte de tranzactionare la sediul central din Bucuresti, in ringul produselor petroliere si in ringul general, iar la BRM Iasi s-au organizat tranzactii in ringul carbunelui. La sediul central din Bucuresti, CFR Calatori RTFC Timisoara a cumparat o cantitate de 200 tone CLU (combustibil lichid usor), pentru care a obtinut o diferenta de 36.000 dolari, fata de pretul initial al licitatiei. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Satu Mare a cumparat 61 tone motorina Euro Diesel pentru incalzirea centrelor de plasament.

La Iasi, CET-ul din localitate a cumparat 75.000 tone huila energetica pentru care a obtinut o diferenta favorabila fata de pretul initial de aproape 135.000 dolari. La BRM, pe Piata la disponibil sunt tranzactionate diferite categorii de produse fungibile: produse petroliere si alte produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire; cereale si alte produse agro-alimentare - grau, orz, ovaz, floarea-soarelui, soia, animale in viu, carcase de animale abatorizate; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si