MKB controleaza 20% din capitalul Globinvest

Banca ungara MKB Bank Rt. a devenit actionar semnificativ al companiei de gestionare de fonduri mutuale, Globinvest SA, la care detine in mod indirect 20% din capitalul social sau din drepturile de vot, potrivit atestatului dat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat anterior intentia MKB Bank Rt. de a dobandi, indirect, pozitia semnificativa in cadrul societatii de servicii de investitii financiare Romexterra Finance.

Societatea de administrare a investitiilor Globinvest este administratorul fondurilor mutuale Napoca si Transilvania. Copmania este in intregime privata, capitalul sau fiind subscris de zece persoane fizice si juridice romane, care detin participatii intre 3 si 20%. Capitalul social al SAI Globinvest este de 666.000 lei. Societatea administreaza active in valoare de peste 60 milioane lei, din care 37,513 milioane lei reprezinta activul fondului Transilvania si 22,761 milioane lei este activul fondului Napoca, informeaza NewsIn.

Banca ungara MKB este detinuta de a saptea banca din Germania ca marime, Bayerische Landesbank (BayernLB). Activele MKB se situau la 1.793.milarde forinti (6,62 miliarde euro) la 30 iunie 2006, in crestere cu 11,4% fata de aceeasi perioada din 2005. Profitul net obtinut de MKB pe primele sase luni din 2006 a fost de 5,165 miliarde forinti (19 milioane euro), in scadere cu peste 30% fata de 30 iunie 2005.

MKB Bank a finalizat recent tranzactia prin care a devenit actionar majoritar al Romexterra Bank, prin preluarea unui pachet de 55,36% din actiunile bancii. MKB Bank urmareste ca Romexterra Bank sa atinga o cota de piata de 5,5-6% pe termen mediu-lung, potrivit oficialilor MKB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri