Listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti va avea loc dupa sapte-opt luni din momentul aprobarii noii legi de functionare de catre Guvern, a declarat citat de News In, presedintele fondului, Alexandru Paunescu.

Prin acest proiect de ordonanta se instituite metoda de conversie a titlurilor de despagubire emise de stat in actiuni la Fondul Proprietatea. Ministerul Finantelor nu a avizat proiectul de ordonanta de urgenta, desi nu a avut obiectii legate de forma sau fondul noilor prevederi legale, iar Ministerul Justitiei este ultima autoritate care trebuie sa avizeze noile prevederi legale, inainte de a fi dezbatute de Guvern.

Potrivit calendarului prezentat initial, Fondul Proprietatea trebuia sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana in luna octombrie 2006 si ulterior sa faca demersuri pentru listarea in paralel pe una dintre marile piete bursiere externe.

Fondul Proprietatea a fost creat pentru a acorda despagubiri pentru constructiile, terenurile si padurile care au fost confiscate in perioada 1945-1949 de fostul regim comunist si care nu mai pot fi restituite in natura.

Fondul a devenit operational in decembrie 2005, prin inregistrarea la Registrul Comertului, si detine in portofoliu pachete majoritare si minoritare de actiuni la 114 societat i comerciale cu capital de stat, care au fost transferate de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Ministerului Economiei si Comertului si de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Capitalul social al fondului este de 14,240 miliarde lei (aproape 4 miliarde euro), iar valoarea nominala a unei actiuni este de 1 leu. Actiunile care vor fi emise in contul titlurilor de despagubire sunt nominative, in forma dematerializata si confera drepturi egale fiecarui actionar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri