Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi inchiderea procedurii de redresare financiara a firmei de asigurare City Insurance, deschisa in aprilie 2016, dupa ce a constatat restabilirea situatiei financiare a companiei.

"Membrii consiliului au fost informati despre restabilirea situatiei financiare a asiguratorului la data de 31 martie 2017, in baza documentelor prezentate de catre societate si a verificarilor efectuate de catre directiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de catre actionarul principal existent a unui imprumut subordonat, in numerar, in suma de 50 milioane de euro", se arata in comunicat, potrivit News.ro.

Totodata, ASF a cerut asiguratorului punerea in aplicare a unui set de masuri, pentru o perioada de sase luni, prin care autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de dauna RCA, precum si politica de investitii a societatii.

In luna aprilie a acestui an, ASF a anuntat ca a constatat neindeplinirea planului de redresare la City Insurance si a decis aplicarea legii privind redresarea si rezolutia asiguratorilor incepand din 4 aprilie 2017, obligand societatea sa accepte capitalizarea de catre investitorul german Max Roessler.

Ulterior, City Insurance a reactionat la deciziile ASF in privinta societatii, acuzand conducerea institutiei ca ignora dispozitiile legale si ca deciziile ar indica dorinta de a plati polite. Societatea, controlata de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase, a remarcat "mentionarea cu oarecare ostentatie a calitaţtii de "cumnat" a uneia dintre persoanele vizate", fara a preciza unde a aparut aceasta mentionare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri