Ezio Salvai il inlocuieste pe Giovanni Ravasio la conducerea Intesa Sanpaolo Bank Romania, dupa ce acesta din urma a decis sa se retraga din functiea de presedinte al Consiliului de Administratie al bancii. Ravasio a detinut, timp de 14 ani, mai multe mandate in cadrul conducerii bancii din Romania. La randul sau, Ezio Salvai preia functia de presedinte din postura de vicepresedinte al bancii.

„Urmare a retragerii d-lui Giovanni Battista Ravasio, a fost numit un nou presedinte al Consiliului de Administratie al bancii - in persoana d-lui Ezio Salvai (fost vicepresedinte) si un nou vicepresedinte al Consiliului de Administratie - in persoana d-lui Giampiero Trevisan”, se rata intr-un comunicat al bancii.

Giovanni Ravasio, de profesie economist, a ocupat, de-a lungul carierei, pozitii decizionale in diferite institutii europene si romanesti. A fost director general al D.G. EcFin din cadrul Comisiei Europeane, membru al Consiliului de Administratie al Centrului Roman de Politici Economice-CEROPE, membru al Consilului de Administratie al Fondului de Investitii Proprietatea si presedinte al European Investment Fund.

Ezio Salvai cunoaste foarte bine piata bancara din Romania, unde in perioada 2011 - 2013 a fost Director General si membru al Consiliul de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar din 2013 pana in prezent a fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al bancii. Salvai si-a inceput cariera bancara in anul 1972, in cadrul Istituto Bancario Sanpaolo din Torino si a fost implicat in diverse functii executive, atat in Italia, cat si pe plan international, in prezent fiind presedintele Consiliului de Supraveghere al mai multor banci din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Noul vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania, Giampiero Trevisan, este la al treilea mandat de membru al Consiliului de Administratie al bancii, pentru primul mandat fiind numit in 2010.

Structura actuala a Consiliului de Administratie al Intesa Sanpaolo Bank Romania. este urmatoarea: Ezio Salvai – presedinte, Giampiero Trevisan - vicepresedinte, Alexandru Ene - membru, Giovanni Bergamini - membru, Tunde Barabas - membru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri