ASF a realizat o analiza dosarelor de dauna aferente politelor auto obligatorii RCA avizate de societatile de asigurare in semestrul al doilea al anului 2016. La realizarea analizei au fost luate in calcul modificarile legislative intervenite in domeniul asigurarilor obligatorii RCA, respectiv termenele impuse de actele normative aplicabile politelor in baza carora au fost avizate dosarele de dauna. Astfel, in perioada iulie - decembrie 2016, societatile de asigurare au avizat un numar 119.623 dosare de dauna pentru polite de asigurare obligatorie auto RCA.

Dintre dosarele de dauna deschise la asiguratori, in semestrul al doilea al anului trecut, si care indeplinesc conditiile de acordare a despagubirii in baza politelor de asigurare obligatorie auto RCA, 84% au fost finalizate prin plata de catre asiguratori, 14,75% au fost dosare neachitate pana la data raportarii, iar 1,25% din totalul dosarelor au fost respinse de la plata. Din totalul de 100.486 dosare platite de catre societatile de asigurare in primele sase luni ale anului 2016, circa 75% din totalul platilor au fost raportate ca plati integrale, iar 9,11% din total plati au fost raportate ca plati partiale.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock