Agricultural Bank of Greece SA (ATE Bank) este noul actionar majoritar al Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - Mindbank, la care detine 56,95% din capitalul social, potrivit deciziei adoptate de actionarii bancii. Actionarii Mindbank au aprobat, in adunarea generala extraordinara din 28 septembrie, cu unanimitate de voturi, preluarea bancii de catre ATE Bank, ca urmare a cumpararii pachetului majoritar de actiuni de 56,96%

In noua structura a actionariatului Mindbank, aprobata de adunarea generala, figureaza ATE Bank, cu un aport la capital de 27,242 milioane lei (56,96%), Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti - UCECOM cu un aport de 12,051 milioane lei (25,20%) si alti actionari respectiv 2.505 persoane fizice cu un aport de peste 3 milioane lei (6,47%) si 274 de persoane juridice, cu un aport de 5,436 milioane lei (11,37%).

Actionarii Mindbank au aprobat cu unanimitate de voturi restructurarea Consiliului de Administratie al bancii si continuarea activitatii cu un numar de noua membri. A fost numit noul vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Mindbank, Epameinondas Papanikolaou, cu un mandat pana la 26 aprilie 2008.

Totodata, potrivit NewsIn, au fost numiti noii administratori ai bancii, respectiv Dimitrios Miliakos, Panagiotis Varagkis, Teodor Dragan si Gelu Goran. Actionarii bancii au mai decis ca Dumitru Danga, Ion Fulga, Emil Petrescu Paul Schiaucu, Aurel Marginean si stefan Marginean u sa fie revocati din functia de administrator al Mindbank. Totodata, Ioan Vaida a fost revocat din functia de vicepresedinte, dar a fost mentinut in calitate de administrator.

ATE Bank a preluat Mindbank in luna iunie 2006, valoarea totala a tranzactiei fiind de peste 32 milioane euro, potrivit oficialilor ATE Bank. Preluarea Mindbank este prima tranzactie facuta de ATE in afara pietei grecesti si face parte din strategia acesteia de a-si stabili o prezenta substantiala in zona balcanica. Banca vrea sa foloseasca experienta sa in distributia fondurilor europene si in servicii acordate firmelor mici si mijlocii.

Banca greceasca a primit, inca din luna august 2006, aprobarile bancilor centrale din Grecia si Romania pentru cumpararea Mindbank. ATE Bank a anuntat ca intentioneaza sa majoreze capitalul Mindbank, sa reorganizeze banca, sa introduca cele mai performante sisteme de dezvoltare a activitatilor si tehnologiilor si sa extinda rapid reteaua actuala de agentii in urmatorii trei ani.

Mindbank avea active de 284,6 milioane lei(79,7 milioane euro), care ii asigurau o cota de 0,20% din piata romaneasca la finalul lunii iunie 2006, potrivit statisticilor bancii centrale. Banca se afla pe locul 32 din cele 39 de banci romanesti, in functie de valoarea activelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri