Raiffeisen Asset Management a inregistrat in primele patru luni de activitate randamente de 15,89% si 8,86% la cele doua fonduri de investitii pe care le administreaza- Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit.

Raiffeisen Prosper , fondul orientat preponderent spre actiuni, a atins o valoare a unitatii de fond de115,89 lei, adica o crestere de 15.89% in patru luni. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 25% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 25%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Benefit, fondul orientat preponderent spre obligatiuni, a atins o valoare a unitatii de fond de 108.86 lei, adica o crestere de 8.86% in patru luni. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea:instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 45% si depozite la banci circa 25%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 48 milioane de lei, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora.

ôPortofoliile pe care le propunem clientilor prin cele doua fonduri combina actiunile si obligatiunile de pe piata interna cu investitiile pe pietele internationale si se dovedesc a fi foarte atractive. Ne bucura mai ales faptul ca atragem atat clienti cu disponibilitati financiare ridicate, cat si pe cei cu venituri mai mici. Mixul de active realizat ne-a permis pana acum obtinerea unor randamente semnificative, insa in conditiile unor riscuri mai reduse decat cele pe care investitorii si le-ar asuma de plasand doar in titluri romanesti in ponderi comparabile. Rezultatele de pana acum ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde EUR in 3-5 aniö a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.