Orange va intra in competitie directa cu bancile si IFN-urile din Romania, in contextul in care pregateste transformarea Orange Money in IFN si dezvolta acordarea de credite 100% online. Mai multe surse din piata au declarat pentru wall-street.ro ca gigantul telecom se grabeste sa intre pe segmentul creditarii online, cel mai probabil de la inceputul anului viitor, si va permite clientilor sa se identifice la distanta si sa semneze biometric contractele de credit.

Proiectul pilot de creditare la distanta, prin utilizarea tehnologiilor de semnatura biometrica, este deocamdata unic in universul Orange, dar urmatoarele piete in care banca gigantului telecom ar putea introduce inovatii similare sunt Spania si Belgia.

In aprilie, oficialii francezi precizau pentru start-up.ro ca Orange va lansa serviciile bancii in Romania la inceputul lui 2018, dar fara o licenta completa de banking, urmand sa devina o institutie financiara nebancara. Reprezentantii Orange spuneau ca vor oferi in Romania servicii de credit pe termen scurt (pana la 12 luni) si servicii de plati.

De asemenea, clientii din Romania vor avea acces si la carduri bancare pentru cumparaturi.

In prezent, Orange Money este in cautarea unui furnizor de tehnologie pentru dezvoltarea procedurilor de identificare la distanta a clientilor si de semnatura biometrica, astfel incat viitorii debitori sa poata accesa imprumuturile de pe smartphone sau tablete si sa nu mai vina la agentiile operatorului telecom pentru a semna contractul.

Singura banca care ofera in prezent credite la distanta, tot intr-un proiect pilot, este Libra Bank, dar mai multe banci din piata pregatesc produse similare pentru toamna. wall-street.ro va reveni cu o analiza completa despre toate demersurile din sistemul bancar in directia creditarii la distanta si a proiectelor paperless cu semnatura biometrica.

Oficialii Orange Romania au fost rezervati insa in declaratii, precizand ca dezvolta constant servicii noi pentru clienti, care raspund cerintelor de simplitate si digitalizare.

"Pe piata serviciilor financiare am intrat la final de 2016, odata cu lansarea serviciului de transfer de bani si plati cu telefonul, Orange Money. Prioritatea noastra este sa dezvoltam acest serviciu digital prin diversificarea functionalitatilor si cresterea numarului de comercianti pentru tranzactii cu Orange Money. In momentul de fata, eforturile noastre se concentreaza in aceasta directie. Pe masura ce serviciul Orange Money va oferi noi functionalitati, le vom face cunoscute", au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii Orange.

In prezent, in aplicatia Orange Money - disponibila pe iOS si Android - puteti efectua transferuri de bani, plata utilitatilor, dar si plati la comercianti folosind telefonul mobil, aplicatia functionand ca digital wallet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri