Una dintre cele mai importante urmari ale masurii fiscale privind plata defalcata a TVA este majorarea costurilor pentru companii. Acestea vor fi nevoite sa isi deschida conturi speciale de TVA in care clientii sa faca platile, iar apoi vor trebui sa comunice aceste conturi tuturor clientilor existenti.

Orice greseala in plata TVA va atrage o amenda de 50% din suma, conform proiectului de lege. Erculescu a precizat ca firmele vor trebui sa puna la punct noi proceduri prin care sa aiba in vedere scaderea posibilitatii ca platile sa se faca gresit. Acest lucru va rezulta in modificari ale sistemelor informatice actuale, precum si asupra informatiilor existente in baza de date in care sunt inregistrati furnizorii, modificari care vor afecta finantele companiei ce ar putea recurge la imprumuturi bancare pentru a-si continua activitatea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont